Leefbaar Dronten roept op tot meer focus op bereikte resultaten in jaarstukken

Leefbaar Dronten dringt er bij het gemeentebestuur op aan om in de jaarstukken van 2024 meer nadruk te leggen op wat er daadwerkelijk bereikt is. Deze boodschap zal de fractie naar voren brengen tijdens de behandeling van de jaarstukken 2023.

Momenteel benadrukken de jaarstukken vooral wat de gemeente Dronten doet, maar biedn ze weinig inzicht in de daadwerkelijk behaalde resultaten. Volgens Leefbaar Dronten is het cruciaal voor de gemeenteraad om te kunnen sturen op maatschappelijke effecten. Zonder duidelijkheid over de bereikte resultaten wordt effectief bijsturen bemoeilijkt.

“De jaarstukken vormen het enige document dat jaarlijks de resultaten laat zien,” aldus de fractie van Leefbaar Dronten. “Daarom vinden wij het noodzakelijk om juist de jaarstukken te verbeteren, zodat ze een helder beeld geven van wat er daadwerkelijk bereikt wordt.”

De partij pleit voor een duidelijke en transparante weergave van de behaalde resultaten, zodat zowel de gemeenteraad als de inwoners beter inzicht krijgen in de prestaties van het gemeentebestuur. Volgens raadslid André Idzinga moeten de jaarstukken niet alleen financiële cijfers bevatten, maar ook concrete informatie over de voortgang en realisaties van diverse plannen. Deze focus op resultaatgerichtheid zal helpen om de effectiviteit van het gemeentelijk beleid te evalueren en aan te tonen welke doelen zijn bereikt en welke nog aandacht nodig hebben.

Leefbaar Dronten kijkt uit naar een opbouwende en oplossingsgerichte discussie met het gemeentebestuur om dit belangrijke document te verbeteren. De oproep benadrukt het belang van verantwoording en transparantie in het gemeentelijk bestuur, wat bijdraagt aan het vertrouwen van de inwoners in hun lokale overheid.

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Aanmelden

Let op: het lidmaatschap bedraagt €15,- per jaar

Na het invullen van de gegevens nemen wij contact met u op.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.