Perspectief bieden voor Biddinghuizen

Op 8 februari jl. was de gemeenteraad op locatie in Biddinghuizen, bij De Binding,  om een beeld te krijgen wat er leeft onder de bewoners. Perspectief bieden op de toekomst, waar al vele jaren over gepraat wordt, was het doel. Dat leverde naast duidelijkheid over de stappen om te komen tot verbetering van de entree van Biddinghuizen vele vragen op. Variërend van “Kan er al snel iets aan onveilige verkeerssituaties worden gedaan?” tot “We zijn participatie-moe, is er geen andere manier om ons mee te nemen in de planvorming?”

Het duurde even voordat daarop antwoorden binnenkwamen. In de tussenliggende tijd is het proces tegen het licht gehouden. Het was de eerste keer dat we dit zo aanpakten, dus voor ambtenaren en raadsleden even zoeken hoe dit vorm te geven. Wij vinden het als Leefbaar Dronten belangrijk dat er ook voor Biddinghuizen voldoende perspectief komt. Ook vinden we het belangrijk om te leren van wat we doen. Dat heeft inzichten opgeleverd die we bij volgende bijeenkomsten op locatie ter harte zullen nemen. De opkomst van inwoners gaf aan dat er duidelijk behoefte was om zoiets vaker te doen. Dus praat met de raad houden we erin. Het college heeft aangegeven dat het sleutelproject Biddinghuizen medio tweede kwartaal 2024 van start gaat en projectmatig (een planmatige manier van werken) zal worden aangestuurd; met een heldere opdracht en een duidelijke planning. Vooraf zal helder worden gemaakt welke onderdelen van het plan snel gerealiseerd kunnen worden en welke eventueel moeilijker te realiseren zijn. Daarbij zullen alle belanghebbenden, waaronder de inwoners van Biddinghuizen, worden betrokken op een manier waarop men op tijd en volledig bij het proces wordt betrokken. Wij hopen dat het college dit stokje in de uitvoering goed oppakt, Leefbaar Dronten zal de vinger aan de pols houden.

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Aanmelden

Let op: het lidmaatschap bedraagt €15,- per jaar

Na het invullen van de gegevens nemen wij contact met u op.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.