Plan ambachtscentrum moet haalbaar en betaalbaar zijn

De afgelopen week vond in de raad het gesprek plaats over het plan van het college een ambachtscentrum op de milieustraat te realiseren. Afval verminderen is natuurlijk goed en belangrijk. Het oprichten van een ambachtscentrum kan daarbij helpen. Dat betekent dat de milieustraat zo wordt ingericht, dat niet alleen alle afvalstoffen die daar worden gebracht worden gescheiden, maar dat vooral wordt gekeken naar wat nog allemaal herbruikbaar of repareerbaar is.

We moeten erkennen dat we te maken hebben met een personeelsstop, een krappe arbeidsmarkt (waaronder een lerarentekort), een tekort aan vrijwilligers en dat het begeleiden van mensen die hulp nodig hebben niet eenvoudig is. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat we problemen oplossen en niet groter maken.

Het is goed dat de gemeente helpt, maar het starten van een onderneming is niet haar taak. Daarom is een plan nodig dat gedragen wordt door verschillende samenwerkingspartners. Betrokkenheid en een goed onderbouwd plan zijn essentieel om in te stemmen met een investering van 120.000 euro.

Als we echt iets willen doen aan de bestaans(on)zekerheid van inwoners, moeten we ervoor zorgen dat dit plan geen negatieve gevolgen heeft voor de afvalstoffenheffing.

Na de zomervakantie wordt dit voorstel opnieuw besproken in de gemeenteraad. Het college heeft beloofd om dan ook het bedrijfsplan naar de raad te sturen.

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Aanmelden

Let op: het lidmaatschap bedraagt €15,- per jaar

Na het invullen van de gegevens nemen wij contact met u op.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.