Raadsvergadering Motiemarkt Jongeren van Dronten een succes!

De gemeenteraadsvergadering van woensdag 29 mei jl. kende een volle tribune met jongeren en hun ouders. De geweldige ideeën van de jongeren, gepresenteerd tijdens de motiemarkt op 17 april jl., stonden centraal. Iedere fractie had een jongereninitiatief geadopteerd om er vervolgens een motie van te maken. Een motie is een officieel voorstel van een of meerdere partijen aan de gemeenteraad. Alle 9 moties werden unaniem aangenomen. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden van een grote sporthal in Swifterbant, een multifunctioneel sportveld dat dag en nacht bereikbaar is in het Burgemeester Dekker Sportpark, het geschikt maken van de toekomstige nieuwbouw van sporthal ‘t Dok voor het beoefenen van topsport of een turnhal. Tevens zal er gekeken worden naar de mogelijkheden om de visstand te verbeteren. Daarnaast heeft de gemeenteraad geld gereserveerd voor de realisatie van een pumptrackbaan in Swifterbant, een ontmoetingsplek in het dorpspark aan de Greente in Swifterbant en het verbeteren van de verkeersveiligheid op de kruising Cultuursingel en de Dreef in Biddinghuizen.

Eline en Yhaeda, beiden met duikbril op de mooie foto gemaakt door Fotostudio Wierd, bedachten het idee om een trekvlot te realiseren bij het speeleiland in De Gilden in Dronten. Leefbaar Dronten omarmde dit idee van Eline en Yhaeda en vertaalde dit, door toedoen van raadslid Marjan van der Harst, in een motie waarin werd gevraagd om een bedrag van 15.000 euro met inachtneming van de veiligheid en de mogelijke beheerskosten die jaarlijks volgen. Ook deze motie werd unaniem aangenomen. Eline en Yhaeda kunnen dus aan de slag!

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Aanmelden

Let op: het lidmaatschap bedraagt €15,- per jaar

Na het invullen van de gegevens nemen wij contact met u op.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.