Waarom aanzienlijke prijsstijgingen De Meerpaal?

We hebben opnieuw van verenigingen en organisaties vernomen dat De Meerpaal de prijzen voor het gebruik van ruimte aanzienlijk heeft verhoogd. Hierbij is zelfs sprake van een stijging van meer dan 350%. De (vrijwilligers)organisaties geven aan dat zij hierdoor de huur niet meer kunnen betalen en zijn op zoek naar een nieuwe locatie voor hun activiteiten.

Tijdens de raadsvergadering op 5 juni 2024 zijn eerder vragen gesteld, toen over de prijsstijgingen bij eindmusicals in De Meerpaal.

Ook is tijdens de raadsvergadering van 9 november 2023 een motie ‘Meer lokale cultuur in De Meerpaal’ aangenomen. Deze motie vraagt om te onderzoeken hoe De Meerpaal vaker beschikbaar kan zijn voor lokale verenigingen in de cultuursector en daarbuiten.

Leefbaar Dronten beschouwt de aanzienlijke prijsstijgingen als een zeer ongewenste ontwikkeling, omdat dit een verkeerde impuls geeft aan alle vrijwilligers en organisaties, en heeft daarom de volgende vragen gesteld aan het college:

1. Is het college bekend met deze aanzienlijke prijsstijgingen?

2. Deelt het college de zorgen van Leefbaar Dronten?

3. Is het college bereid om met De Meerpaal in gesprek te gaan om juist meer lokale (vrijwilligers)organisaties aan De Meerpaal te binden, zodat De Meerpaal weer het centrale ‘dorpshuis’ wordt?
Als onderdeel van onze taak om het college te controleren, kunnen raadsleden schriftelijke vragen stellen aan het college. Dit recht is vastgelegd in artikel 33 van het Reglement van Orde van de raad, vandaar dat er ook wel over art. 33-vragen wordt gesproken. De vragen moeten binnen 30 dagen door het college worden beantwoord.

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Aanmelden

Let op: het lidmaatschap bedraagt €15,- per jaar

Na het invullen van de gegevens nemen wij contact met u op.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.