Aanpassing voorwaarden Starterslening na vragen Leefbaar Dronten

In antwoord op vragen van Leefbaar Dronten over de starterslening heeft het college aangegeven dat de evaluatie (toegezegd ultimo 2023) intussen is afgerond. Deze wordt in de loop van mei aan de raad beschikbaar gesteld.

Met een starterslening van de gemeente kunnen toekomstige huizenkopers maximaal 20 procent van de koopsom van de woning lenen, tot een maximumbedrag van 40.000 euro. Deze lening is bedoeld om mensen die moeite hebben een bepaald hypotheekbedrag gefinancierd te krijgen, te ondersteunen bij het kopen van een eerste woning. Daarnaast dienen deze mensen nu of in het verleden minimaal drie jaar in de gemeente Dronten te hebben gewoond en/of nu een economische binding te hebben met onze gemeente, omdat ze hier werken. Als een stel een starterslening aanvraagt, moeten zij nu allebei aan die voorwaarden voldoen. Leefbaar Dronten heeft hierover vragen gesteld aan het college. Naar onze mening past dit niet bij de oorspronkelijke bedoeling. Het college deelt deze constatering en ontvangt hierover ook signalen vanuit de lokale makelaars c.q. hypotheekverstrekkers en stelt voor de verordening hierop aan te passen middels een raadsvoorstel die voor de raadsvergadering van 4 juli a.s. wordt aangeboden. Op deze manier zijn dan de voorwaarden van deze lening van toepassing op één van beiden.

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Aanmelden

Let op: het lidmaatschap bedraagt €15,- per jaar

Na het invullen van de gegevens nemen wij contact met u op.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.